Dračí srdce - Československý vlčák

Novinky

22.04.2012 10:30

Po delší době opět přicházím s novinkami. Mysleli jsme si, že všechnu smůlu už jsme si vybrali, ale bohužel to tak není. Takže rok jsme začali rozřízlou packou, pak přišel zánět pochvy a antibiotika a pak ještě menší úraz, kulhání a diagnóza bolest zad. Packa už se zahojila, zánět se vrátil, takže opět bereme prášky a stále pokračujeme v léčbě zad. Ta nám dají ještě zabrat, a i když je dáme co možná nejvíc dohromady, tak nám zůstanou následky a omezení. Musíme dbát, aby Finnie nepromokla nebo neprochladla, takže ve špatném počasí musí chodit oblečená, nesmí skočit do ledové vody ani příliš prudce dovádět s jinými psy, protože to všechno by mohlo mít za následek ochrnutí a uspání. Bohužel to kromě jiného znamená i to, že nám doktor důrazně nedoporučil pořízení dalšího psa a tím pádem si nemůžu brát ani psy na výcvik, což mě mrzí, ale nemůžu to riskovat. A Finnie je stejně raději, když má svůj klid a pořád jí něco neotravuje, jak to zvlášť štěňata ráda dělají :-)

Co se týká výcviku, tak Igísek byl vyřazen kvůli DKK 4/3 a vrátil se do rodiny ke svým minulým předvychovatelům. Tato hodnota mě u Border kolie opravdu velice překvapila, netušila jsem, že i borderky už jsou na tom tak špatně, ale po konzultacích s několika veterináři a lidmi, co trochu vidí do chovu, to prý není zrovna vyjímečné, obzvlášť u některých chovatelských stanic. Takže je určitě potřeba si to hlídat již při nákupu štěněte. Igísek se bude mít dobře, ale je škoda, že nebude moci vykonávat poslání asistenčního psa a to toto zaměření není ani zdaleka taková zátěž na klouby jako agility, na které se borderky pořizují nejčastěji. Igísek byl také moje poslední předvýchova, další štěně si již brát nebudu, jak z časových důvodů, protože magisterské studium je poněkud náročnější než bakalář, tak především kvůli vlčce.

Trochu lepší zpráva je, že od léta 2011 jsem navázala spolupráci s Pestrou společností o.p.s, která se zabývá výcvikem asistenčních a vodicích psů a dalšími aktivitami spojenými s lidmi s postižením. Jako dobrovolník jezdím na nejrůznější akce, kde prezentujeme společnost, pomáhám s přípravou a realizací aktivit pro klienty a podílím se i na výcviku psů. Kromě toho se nově spolu s dalšími trenéry dělíme o výuku individuálních kurzů poslušnosti.

© 2009 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořte si webové stránky zdarma!Webnode